Fantastika

Amor delirija|Loren Oliver

Oni kažu da će mi lek protiv ljubavi doneti sreću i sigurnost zauvek. I uvek sam im verovala. Sve dosad. Sad se sve promenilo. Sad bih radije bila zaražena ljubavlju i najkraći delić sekunde nego živela sto godina ugušena u laži.

U jednoj drugačijoj Americi ljubav je proglašena opasnom bolešću i vlada primorava sve građane da se podvrgnu tretmanu izlečenja čim napune osamnaest godina. Lena Halovej živi s tetkom, tečom i rođacima u Portlandu. Lena se raduje tome što će se izlečiti i živeti sigurno i predvidljivo. Videla je kako je ljubav uništila njenu majku i ne želi da ponovi istu grešku.

Devedeset pet dana pre tretmana, Lena upoznaje Aleksa, mladića iz Divljina koji živi van nadzora vlade. Šta će se dogoditi ako postupe nečuveno i zaljube se?

Asocijacija biblioteka za mlade i Čikaška državna biblioteka proglasile su ovaj roman knjigom godine, a američki Nacionalni državni radio uvrstio ga je u sto najboljih romana za mlade svih vremena.

 

Loren Oliver je spisateljica romana „Before I Fall“ („Pre nego što padnem“), bestselera Njujork tajmsa i knjige godine po izboru Pablišers vikli. Njen uzbudljiv drugi roman „Amor delirija“ debitovao je na spisku bestselera Njujork tajmsa i prvi je deo trilogije. Diplomirala je na Čikaškom univerzitetu i završila kurs kreativnog pisanja na Njujorškom univerzitetu. Trenutno se bavi isključivo pisanjem i živi u Bruklinu, u Njujorku.

„Snažni likovi, živopisni opis tinejdžerskog života u represivnom društvu i uznemirujuća pitanja koja se mogu primeniti na naš današnji svet čine ovu knjigu naročito zanimljivom i vrednom pažnje.“ School Library Journal

Lep stil pisanja,odlični likovi,odlična radnja,zanimljiva tema. Lena nije jedna od onih glupavih i bespomoćnih devojaka koje se pojavljuju u knjigama ovog žanra. Autorka se jako dobro pozabavila ovim ženskim likom,svaki detalj i svaku misao je prelepo dočarala.

Televizijska kuća Foks je naručila izradu scenarija na osnovu Amor delirije, adaptiranog za televiziju. Kako navodi The Hollywood Reporter, Glavnog lika,Lenu Halovej, će glumiti Ema Roberts.U februaru 2013. Greg Sulkin je odabran za ulogu Julijana Fajnmena, lika iz drugog dela trilogije, ali je izmenjen tok priče iz romana, tako da će glumiti dečka u kojeg se zaljubljuje Lenina, prijateljica Hana Tejt. 25. februara 2013. objavljeno je da će Daren Kagasof tumačiti ulogu Aleksa, prvu Leninu ljubav. Producent će biti Karin Ušer.
Međutim, u maju 2013. godine, Foks iznenada odustaje od snimanja filma.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s